Isprobajte naš jednostavan recept za francuski krumpir sa vrhnjem za kuhanje. Brza priprema, izvanredan okus - idealan za obiteljske večere!

60 minuta

Jednostavno

Francuski krumpir sa vrhnjem za kuhanje

Tražite li ukusno jelo koje će oduševiti cijelu obitelj? Francuski krumpir sa vrhnjem za kuhanje (ili gratin dauphinoise) je savršen odgovor za takve prigode.

Ovo tradicionalno francusko jelo lako se priprema i može se jednostavno prilagoditi ako nemate neki od sastojaka u kuhinji.

Francuski krumpir sa vrhnjem za kuhanje je klasično jelo koje se može poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Isprintaj recept

Bilješke

  • Nemojte previše kuhati krumpire kako se ne bi raspali tijekom pečenja.

Zaključak

Francuski krumpir sa vrhnjem za kuhanje započinje počinje pripremom krumpira koje treba oguliti, oprati i narezati na tanke komade. Pećnicu zagrijemo na 180°C te u loncu zagrijemo mlijeko, vrhnje i češnjak dok ne zavrije, zatim smanjimo vatru i dodamo začine.

U lonac dodamo krumpire i kuhamo ih oko 5 minuta te ih povremeno promješamo. Nakon toga, krumpire rasporedimo u vatrostalnu posudu namazanu maslacom te po želji posipamo s naribanim sirom i pečemo oko 45 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

90 minuta

Srednje

Teletina u pećnici s krumpirom

Teletina u pećnici s krumpirom je savršen ručak za cijelu obitelj. Priprema teletine zvuči zaštrašujuće, ali uz ovaj recept ne mora biti tako. Dobar tek!

45 minuta

Jednostavno

Smrznuti oslić s krumpirom

Smrznuti oslić s krumpirom je savršena i zdrava večera za sve ljubitelje ribe. Nema filetiranja ribe pa je ovaj recept idealan za brze tjedne večere.

50 minuta

Jednostavno

Zapečena piletina s krumpirom i vrhnjem

Uživajte u našem receptu za zapečenu piletinu s krumpirom i vrhnjem. Naše omiljeno jelo od mesa u kombinaciji s krumpirom, vrhnjem i sirom.

'); printWindow.document.write(printContents); printWindow.document.write(''); printWindow.document.close(); // Document writing finished // Call print after a delay setTimeout(function() { printWindow.print(); }, 200); }); });