Kuhana tjestenina sa svježim sirom

Ukusna kuhana tjestenina sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, slaninom i svježim povrćem! Brza priprema, puno okusa - Savršena večera za vas!

20 minuta

Jednostavno

Kuhana tjestenina sa svježim sirom

Često se pitam, je li uopće moguće staviti previše sira u jelo? Ako ste i vi kao ja, onda je ovo jelo pravi izbor za vas. Za sve ljubitelje tjestenine, sira, svježeg povrća i slanine.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

5 minuta

Vrijeme kuhanja

15 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

 

  • 400 g tjestenine
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 150 g slanine, narezane na male komade.
  • 1 luk, oguljen i sitno nasjeckan.
  • 2 češnja češnjaka, oguljena i sitno nasjeckana.
  • 3 tikvice, očišćene i narezane na male komade.
  • 200 g mladog graška, smrznutog.
  • 250 g kiselog vrhnja.
  • Sol i svježe mljeveni crni papar.
  • 50 g parmezana, ribani.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Stavite tjesteninu da prokuha u velikom loncu slane vode.
  2. Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi ili dubokoj tiganju, ugrijte ulje i pržite slaninu, luk, češnjak i tikvice dok ne omekšaju i počnu se rumeniti. (Ovo će trajati otprilike isto vrijeme kao i kuhanje tjestenine.)
  3. 3 - 4 minute prije nego što tjestenina završi kuhanje, dodajte grašak u kipuću vodu s tjesteninom kako bi se skuhao u istoj vodi.
  4. Uzmite tavu s prženim povrćem. Umiješajte kiselo vrhnje, sol i papar, parmezan i nekoliko kutlača vode iz lonca s tjesteninom. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  5. Ocijedite tjesteninu i dodajte je povrću i umaku.

Bilješke

  • Vrsta tjestenine: Možete odabrati svoju omiljenu vrstu tjestenine, poput špageta, penne ili farfalle, prema osobnim preferencijama.
  • Prilagodba teksture: Ako želite kremastiju teksturu, dodajte više kiselog vrhnja ili vode od kuhanja tjestenine prema vlastitom ukusu.

Zaključak

Ovaj recept za kuhanu tjesteninu sa svježim sirom savršen je odabir za ljubitelje sira, tjestenine i ukusnog povrća. Brz i jednostavan za pripremu, kombinira slaninu, luk, češnjak, tikvice, grašak i kiselo vrhnje kako bi stvorio bogat i kremast umak koji se sjajno slaže s tjesteninom.  


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

60 minuta

Jednostavno

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima je spoj tradicionalnih okusa s modernim twistom. Sastoji se od svježih začina, povrća, jaja i cheddar sira.

35 minuta

Jednostavno

Tjestenina s tikvicama bez vrhnja

Uživajte u laganoj i finoj tjestenini s tikvicama bez vrhnja! Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju sočnih tikvica, začina i svježe kuhane tjestenine.

30 minuta

Jednostavno

Zapečena tjestenina sa sirom i vrhnjem za kuhanje

Uživajte u ukusnom jelu zapečene tjestenine sa sirom i vrhnjem za kuhanje. Kuhajte tjesteninu al dente i pecite u pećnici dok ne dobije zlatnu boju.