Svinjski lungić u umaku od gljiva jedan je od onih recepata koji dokazuje da jednostavnost ne mora značiti kompromis u okusu.

30 minuta

Jednostavno

Lungić u umaku od gljiva

Pečenu svinjetinu volimo u svim kombinacijama, ali lungić u umaku od gljiva je nešto posebno. Pecite svinjetinu par minuta sa svake strane, napravite umak od gljiva, te na kraju sve zajedno mješajte dok se umak ne zgusne i svinjetina ne bude pečena.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Isprintaj recept

Bilješke

  • Možete koristiti suho bijelo vino umjesto pilećeg temeljca za malo drukčiji ukus.
  • Koristite gljive po želji, ne moraju biti šampinjoni.

Zaključak

Lungić u umaku od gljiva je čarobna simfonija okusa za sve ljubitelje svinjetine. Prvo se reže lungić na medaljone te se lagano prži.

Priprema se umak od gljiva sa začinima, temeljcem, senfom i češnjakom. Lungić se stavlja natrag u tavu s umakom te se prži još nekoliko minuta.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima