Spojite zdravo i ukusno uz naš recept njoki sa špinatom - slastan i kremast vegetarijanski obrok bogat vitaminima i mineralima. Brzo i jednostavno!

25 minuta

Jednostavno

Njoki sa špinatom

Ako tražite ideju za brzinsku večeru sa par sastojaka, njoki sa špinatom su idealan recept za vas.

Njoki su tradicionalno Talijansko jelo te se stvarno mogu pripremiti na stotine načina, a mi smo za vas pripremili ovu zdravu i ukusnu verziju sa špinatom.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Isprintaj recept

Bilješke

  • Dodajte malo ribanog parmezana ili pecorina sira za još bogatiji okus
  • Ako želite još povrća, dodajte kelj za dodatnu svježinu okusa
  • Njoke možete u potpunosti zamjeniti sa tjesteninom ako želite, u tom slučaju će jelo biti kaloričnije
  • Mi smo koristili kupovne njoke, ali ako želite napraviti svoje još bolje! Jelo će sigurno biti još finije ali će trebati duže da se skuha

Zaključak

Priprema njoki sa špinatom započinje zagrijavanjem maslinovog ulja u tavi, gdje lagano kuhamo špinat dok ne omekša. Nakon začinjavanja, špinat vadimo sa strane.

U istu tavu dodaju se njoki, vrhnje za kuhanje, pileći temeljac, češnjak i svi začini. Sve se miješa dok se njoki ne skuhaju zajedno s umakom, otprilike 5 minuta.

Na kraju vraćamo špinat u tavu te miješamo, i po potrebi dodatno začininjavamo. Servirajte toplo, sa dodatkom ribanog sira za bogatiji okus.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

25 minuta

Jednostavno

Zapečeni njoki sa sirom i vrhnjem

Zapečeni njoki sa sirom i vrhnjem će postati vaš novi omiljeni recept ako ih probate! Brzo i lako pripremite savršeno jelo koje će oduševiti svakoga!

'); printWindow.document.close(); // Document writing finished // Call print after a delay setTimeout(function() { printWindow.print(); }, 200); }); });