Oslić na bakalar

Oslić na bakalar je odlična alternativa klasičnom bakalaru, a okusom je zapravo nevjerojatno slično jelo. Dobar tek uz alternativni bakalar!

50 minuta

Jednostavno

Oslić na bakalar

Spremanje bakalara zahtjeva puno vremena,truda i znanja. Probajte skuhati ovo jelo slično bakalaru. Jeftinije je, brže i okusom nevjerojatno slično.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

40 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 500 grama oslića
  • 500 grama krumpira
  • tri žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • pola limuna
  • sol i papar
  • peršin
  • lovorov list


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Narezati krumpire na tanke ploške, a češnjak sitno nasjeckati ili narezati na tanke kolutiće. Svaki komad oslića podijeliti na dva ili tri manja komada.
  2. Ploške krumpira lagano preliti maslinovim uljem, posoliti i popapriti te ih složiti u lonac. Na vrh rasporediti komade ribe i dodati dovoljno vode da prekrije krumpir i dio ribe.
  3. Ubaciti nasjeckani češnjak, svježi peršin i lovorov list. Na vrhu ribe lagano pokapati s limunovim sokom.
  4. Nakon što jelo provrije, kuhajte ga poklopljeno na laganoj vatri oko pola sata. Po potrebi, tijekom kuhanja dodavati malo vode.

Bilješke

  • Oslić je odlična zamjena za bakalar jer ima sličnu teksturu i okus, a znatno je jeftinija opcija.

Zaključak

Oslić na bakalar je brza, ekonomična i ukusna opcija za sve koji vole tradicionalna riblja jela, ali nemaju puno vremena za pripremu. Ovo je tradicionalno jelo koje se obično pravi zimi pred Božić, često na sam Badnjak kao posno jelo.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

45 minuta

Jednostavno

Smrznuti oslić s krumpirom

Smrznuti oslić s krumpirom je savršena i zdrava večera za sve ljubitelje ribe. Nema filetiranja ribe pa je ovaj recept idealan za brze tjedne večere.