Piletina u pivskom tijestu

Piletina u pivskom tijestu se pravi od smjese suhih sastojaka pomješanih s pivom, te hrskave pečene piletine. Savršeno za brzu i ukusnu večeru.

30 minuta

Jednostavno

Piletina u pivskom tijestu

Ako želite probati piletinu na malo drukčiji način, piletina u pivskom tijestu je super jednostavan i ukusan recept koji možete probati. Pivo će dati jedinstven ukus piletini koji je teško replicirati. Pivo će ispariti tijekom kuhanja, pa se ne morate brinuti oko alkohola. Dobar tek!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

15 minuta

Vrijeme kuhanja

15 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 3 žlice ulja
  • 700 grama pilećih prsa bez kostiju
  • 120 grama brašna
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice luka u prahu
  • ½ žličice kajenskog papra
  • ½ žličice sušenog peršina
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice mljevenog crnog papra
  • 250 ml piva


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  • Pomiješajte suhe sastojke u velikoj zdjeli. Dodajte pivo i promiješajte kako biste stvorili gustu i glatku smjesu. Dodajte malo više piva ako je potrebno.
  • Zagrijte veću duboku tavu s uljem na srednje jakoj vatri.
  • Dok se ulje zagrijava, narežite pileća prsa na šnicle debljine oko 2 centimetra.
  • Umočite pileće meso u pivsku smjesu. Protresite višak smjese i stavite meso u vruće ulje.
  • Ponovite postupak sa svim mesom, pazeći da ne pretrpate tavu. Vjerojatno ćete morati kuhati u nekoliko tura.
  • Pecite piletinu dok ne postane zlatno smeđa, zatim je okrenite.
  • Kada tijesto postane hrskavo i tijesto je posve pečeno, možete maknuti iz tave.
  • Pečenu piletinu stavite na kuhinjski papir kako biste uklonili višak ulja od prženja.

Bilješke

  • Koje pivo koristiti? Gotovo svako svijetlo pivo će biti odlično za pivsku smjesu. Bilo koje koje imate pri ruci će biti okej.
  • Izbjegavajte tamna piva jer će ona sakriti sve ostale okuse.

Zaključak

Piletina u pivskom tijestu je jednostavan, ali ukusan recept koji možete dodati u svoj repertoar jela od piletine. Priprema je jednostavna: nakon što se suhi sastojci pomiješaju, dodaje se pivo kako bi se stvorila gusta smjesa. Piletina se reže na šnicle, umoči u pripremljenu smjesu te prži u ulju dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Uživajte!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

75 minuta

Jednostavno

Sočna pečena piletina iz pećnice

Ispeći pile možda izgleda kao težak zadatak, ali je lakše nego što se čini! Ja osobno obožavam ovo jelo praviti za nedjeljni ručak. Dobar tek!

60 minuta

Jednostavno

Piletina u umaku s tjesteninom

Piletina u kremastom umaku sa tjesteninom je savršeno jelo za večeru koja će zadovoljiti sva nepca. Jednostavno pripremljeno, bogato okusima.

50 minuta

Jednostavno

Zapečena piletina s krumpirom i vrhnjem

Uživajte u našem receptu za zapečenu piletinu s krumpirom i vrhnjem. Naše omiljeno jelo od mesa u kombinaciji s krumpirom, vrhnjem i sirom.