Piletina u umaku s tjesteninom

Piletina u umaku s tjesteninom je savršeno jelo za večeru koja će zadovoljiti sva nepca. Jednostavno pripremljeno, bogato okusima.

60 minuta

Jednostavno

Piletina u umaku s tjesteninom

Piletina često bude pre suha. U ovom umaku bude sočna, zdrava i ukusna. Savršeno jelo za večeru koja će zadovoljiti sva nepca. Isprobajte!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

50 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 4 fileta pilećih bedara, bez kostiju i kože
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka
  • Sol i papar, po ukusu
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica žutog luka
  • 4 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 3 šalice suhog bijelog vina (ili pilećeg temeljca)
  • 250 g smeđih gljiva, narezanih
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 400 ml kondenziranog mlijeka
  • 1/3 šalice mlijeka
  • Dodatna sol i papar, po ukusu
  • 300 g sirove tjestenine
  • 1 šalica svježe ribanog parmezana
  • Šaka svježeg peršina, sitno sjeckanog


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Začinite pileća bedra sa sušenim bosiljkom, solju i paprom. Zagrijte 2 žličice ulja u velikoj tavi ili loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte pileća bedra i pržite s obje strane dok ne postanu zlatno smeđa, kuhana do kraja i više nisu ružičasta. Maknite s vatre i stavite na stranu.
  2. Dodajte preostalo ulje u lonac. Pržite luk i češnjak dok luk ne postane proziran, povremeno miješajući (oko 2 minute). Dodajte bijelo vino i pustite da kuha 5 minuta, ili dok ne počne smanjivati.
  3. Dodajte gljive i kuhajte još 3 minute, povremeno miješajući. Zatim dodajte temeljac, mlijeko (ili vrhnje ako koristite), sol i papar, te pustite da lagano proključa. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok tjestenina ne bude al dente, otprilike 15 minuta, povremeno miješajući.
  4. Umiješajte parmezan dok se ne rastopi u umaku. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta kako bi se umak zgusnuo. Narežite piletinu na trake i umiješajte je u tjesteninu.
  5. Ukrasite svježim peršinom i dodatnim parmezanom, ako želite.

Bilješke

  • Vrsta tjestenine: Možete odabrati svoju omiljenu vrstu tjestenine, poput špageta, penne ili farfalle, prema osobnim preferencijama.
  • Zamjena za kondenzirano mlijeko: U ovom receptu korišteno je svjetlo kondenzirano mlijeko. Možete ga zamijeniti s vrhnjem.

Zaključak

Piletina se u ovom receptu kuha u umaku od bijelog vina, gljiva i parmezana. To ju čini bogatom i sočnom. Možete koristiti svoju omiljenu tjesteninu i prilagoditi recept prema vlastitim željama. Ukrasite svježim peršinom i dodatnim parmezanom za dodatni okus.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

30 minuta

Jednostavno

Piletina u pivskom tijestu

Piletina u pivskom tijestu se pravi od smjese suhih sastojaka pomješanih s pivom, te hrskave pečene piletine. Savršeno za brzu i ukusnu večeru.

75 minuta

Jednostavno

Sočna pečena piletina iz pećnice

Ispeći pile možda izgleda kao težak zadatak, ali je lakše nego što se čini! Ja osobno obožavam ovo jelo praviti za nedjeljni ručak. Dobar tek!

50 minuta

Jednostavno

Zapečena piletina s krumpirom i vrhnjem

Uživajte u našem receptu za zapečenu piletinu s krumpirom i vrhnjem. Naše omiljeno jelo od mesa u kombinaciji s krumpirom, vrhnjem i sirom.