Uživajte u savršenom spoju morskog okusa u ovom sočnom rižotu s kozicama na bijelo. Kremasta riža sa začinima sjedinjuje se s kozicama.

45 minuta

Jednostavno

Rižoto od kozica na bijelo

Ako ste ljubitelji plodova mora, rižoto od kozica na bijelo je recept za vas. Ja osobno nisam veliki ljubitelj kozica, ali u ovom jelu se odlično sjedinjuju s rižom. Jelo možete posipati limunom i svježim vlascem za potpuni doživljaj okusa.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Isprintaj recept

Bilješke

  • Priprema kozica: Prije dodavanja kozica u tavu, pažljivo ih ogulite i uklonite crijeva. To će poboljšati teksturu i okus jela. Ako koristite cijele kozice, provjerite jesu li dobro očišćene i oguljene.
  • Dodavanje temeljca u rižu: Kada dodajete temeljac u rižu, radite to postupno, po jednu kutlaču u jednom trenutku. Redovito miješajte kako biste postigli kremastu teksturu rižota.
  • Završni dodiri: Dodavanje svježeg soka od limuna neposredno prije posluživanja donosi svježinu jelu. Također, svježe nasjeckani vlasac dodaje aromu i boju.

Zaključak

Rižoto od kozica na bijelo je fantastično jelo za ljubitelje morskih plodova. Riža se kombinira s kozicama, lukom, češnjakom, vinom i graškom, stvarajući ukusan obrok. Limunov sok i svježi vlasac dodaju svježinu i okus.

Priprema kozica je važna, trebate ih oguliti i očistiti prije kuhanja. Riža se postepeno kuha s temeljcem dok ne postane kremasta.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

50 minuta

Jednostavno

Rižoto od teletine

Pripremite rižoto od teletine koristeći svježe sastojke poput cherry rajčica, špinata i ribanog parmezana. Zdrav recept za savršen obrok kod kuće.

35 minuta

Jednostavno

Rižoto sa šparogama i pancetom

Ovaj recept za rižoto sa šparogama i pancetom je ukusan i jednostavan za pripremu. Stavite sve sastojke u pećnicu i ubrzo imate odlično jelo!

35 minuta

Jednostavno

Rižoto s piletinom i tikvicama

Ovaj recept donosi ukusan rižoto s piletinom i tikvicama. Piletina se prži do zlatno smeđe boje, a rižoto se priprema s vinom, lukom, i češnjakom.