Rižoto od teletine

Pripremite rižoto od teletine koristeći svježe sastojke poput cherry rajčica, špinata i ribanog parmezana. Zdrav recept za savršen obrok kod kuće.

50 minuta

Jednostavno

Rižoto od teletine

Prekrasni rižoto od teletine sa cherry rajčicama, špinatom i parmezanom. Ima dosta posuđa kad se jelo skuha zbog pečenja rajčica i pilećeg temeljca, ali mislim da se na kraju isplati!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

40 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 300 g cherry rajčica
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 450 g mljevenog telećeg mesa
  • 1.5 litara pilećeg temeljca
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 50 g maslaca
  • 400 g riže arborio
  • 100 ml bijelog vina
  • 140 g svježeg špinata
  • 70 g svježe ribanog Parmezana


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. S rešetkom na srednjoj poziciji, zagrijte pećnicu na 220 °C. Obložite posudu papirom za pečenje.
  2. U pripremljenoj posudi, pomiješajte rajčice i češnjak s 15 ml ulja. Začinite solju i paprom. Pecite 20 minuta ili dok rajčice ne postanu zlatno smeđe i njihova koža ne popuca. Stavite sa strane.
  3. U međuvremenu na tavi na jakoj vatri pecite meso u preostalom ulju. Začinite solju i paprom. Stavite sa strane.
  4. U posebnom loncu zagrijte pileći temeljac do vrenja. Držite ga toplim.
  5. U velikom loncu na srednje jakoj vatri, omekšajte luk na maslacu. Dodajte rižu i kuhajte 1 minutu. Dodajte bijelo vino i pustite da ispari dok skoro ne postane suho.
  6. Dodavajte po 250 ml temeljca riži, stalno miješajući, dok se gotovo potpuno ne upije u rižu. Kuhajte oko 20 minuta ili dok riža ne postane al dente. Umiješajte špinat i meso. Nastavite kuhati 2 minute. Dodajte još temeljca, ako je potrebno.
  7. Maknite s vatre, dodajte Parmezan i promiješajte dok ne postane kremasto. Prilagodite začine. Poslužite sa pečenim rajčicama i uživajte.

Bilješke

  • Umjesto svježeg špinata, možete koristiti smrznuti ili čak zamijeniti drugim povrćem poput kelja ili blitve.

Zaključak

Rižoto od teletine počinje s pečenjem cherry rajčica i češnjaka u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe. Nakon toga, na tavi zapecite mljeveno teleće meso dok ne poprimi zlatno smeđu boju. U velikom loncu na srednjoj vatri omekšajte luk na maslacu, dodajte rižu i bijelo vino, te kuhajte dok tekućina ne ispari. Postepeno dodajte pileću juhu i kuhajte rižu dok ne postane al dente. Na kraju umiješajte svježi špinat, pečeno meso i svježe ribani Parmezan, te poslužite s pečenim rajčicama i uživajte!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

45 minuta

Jednostavno

Rižoto od kozica na bijelo

Uživajte u savršenom spoju morskog okusa u ovom sočnom rižotu s kozicama na bijelo. Kremasta riža sa začinima sjedinjuje se s kozicama.

35 minuta

Jednostavno

Rižoto sa šparogama i pancetom

Ovaj recept za rižoto sa šparogama i pancetom je ukusan i jednostavan za pripremu. Stavite sve sastojke u pećnicu i ubrzo imate odlično jelo!

35 minuta

Jednostavno

Rižoto s piletinom i tikvicama

Ovaj recept donosi ukusan rižoto s piletinom i tikvicama. Piletina se prži do zlatno smeđe boje, a rižoto se priprema s vinom, lukom, i češnjakom.