Rižoto s piletinom i tikvicama

Ovaj recept donosi ukusan rižoto s piletinom i tikvicama. Piletina se prži do zlatno smeđe boje, a rižoto se priprema s vinom, lukom, i češnjakom.

35 minuta

Jednostavno

Rižoto s piletinom i tikvicama

Volim rižu u svim kombinacijama. Ako niste ljubitelji tikvica, dajte im šansu u rižotu. Kombinacija je jednostavno prekrasna, možda promjenite mišljenje!   Ako niste ljubitelj bijelog vina, slobodno koristite temeljac kao zamjenu.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

25 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 grama pilećih prsa, narezanog na kockice
  • 60 grama maslaca
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 češanj češnjaka, izgnječen
  • 2 šalice riže
  • 1 šalica bijelog vina
  • 4 šalice vrućeg pilećeg temeljca
  • 2 tikvice, tanko narezane
  • 1 šalica graška
  • 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
  • 2 žličice naribane kore limuna
  • parmezan u listićima, za posluživanje


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Zagrijte polovicu ulja u velikoj tavi na visokoj temperaturi. Pecite piletinu 3-4 minute, dok ne postane smeđa. Premjestite na tanjur.
  2. Dodajte preostalo ulje i polovicu maslaca u istu tavu. Dinstajte luk i češnjak 2-3 minute, dok ne omekšaju. Promiješajte rižu. Dodajte vino i kuhajte 2-3 minute, dok se ne upije. Premjestite smjesu u posudu za kuhanje riže. Dodajte temeljac i piletinu, miješajući. Posolite po ukusu.
  3. Stavite posudu za kuhanje riže u grijalicu, pazeći da je vanjski dio posude suh. Pritisnite ručku za kontrolu na "kuhanje". Kad kuhanje završi, ručka će automatski prebaciti na "očuvanje topline". Ostavite rižoto s poklopcem 10 minuta u ovom načinu rada.
  4. U međuvremenu, zagrijte preostali maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte tikvice 4-5 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe i nježne.
  5. Kada ste spremni poslužiti, umiješajte tikvice, grašak, peršin i koricu u rižoto. Poslužite posipano listićima parmezana.

Bilješke

Zaključak

Rižoto s piletinom i tikvicama donosi divan spoj okusa. Piletina, tikvice, riža i ostali sastojci stvaraju jednostavan, ali izuzetno ukusan obrok.   Možete koristiti bijelo vino ili temeljac prema vlastitim preferencijama. Rižoto se priprema jednostavno i možete ga poslužiti kao ukusan ručak ili večeru.  


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

50 minuta

Jednostavno

Rižoto od teletine

Pripremite rižoto od teletine koristeći svježe sastojke poput cherry rajčica, špinata i ribanog parmezana. Zdrav recept za savršen obrok kod kuće.

45 minuta

Jednostavno

Rižoto od kozica na bijelo

Uživajte u savršenom spoju morskog okusa u ovom sočnom rižotu s kozicama na bijelo. Kremasta riža sa začinima sjedinjuje se s kozicama.

35 minuta

Jednostavno

Rižoto sa šparogama i pancetom

Ovaj recept za rižoto sa šparogama i pancetom je ukusan i jednostavan za pripremu. Stavite sve sastojke u pećnicu i ubrzo imate odlično jelo!