Rižoto sa šparogama i pancetom

Ovaj recept za rižoto sa šparogama i pancetom je ukusan i jednostavan za pripremu. Stavite sve sastojke u pećnicu i ubrzo imate odlično jelo!

35 minuta

Jednostavno

Rižoto sa šparogama i pancetom

Obožavam miris pancete iz pećnice. Kombinacija šparoga, riže i pancete daje ovom jelu prekrasan, jedinstven ukus. Samo stavite sastojke u pećnicu i za kratko vrijeme dobit ćete fantastično jelo. Jedina mana ovog jela je cijena šparoga, tako da baš nije jeftino jelo.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

25 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 140 g nasjeckane pancete
  • 1 veliki luk, oguljen i nasjeckan
  • 2 češnja, oguljena i sitno nasjeckana
  • 300 g riže za rižoto
  • 800 ml vruće vode
  • 100 g smrznutog graška
  • 200 g šparoga, očišćenih i narezanih na pola
  • 50 g parmezana, fino naribanog


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Stavite pancetu u plamenootpornu posudu za pečenje i kuhajte na srednje jakoj vatri 2 minute.
  3. Dodajte luk i češnjak te omekšajte 3-4 minute. Umiješajte rižu i vodu, pokrijte i pecite 10 minuta.
  4. Izvadite iz pećnice i umiješajte grašak i šparoge. Ako je sva voda upijena, dodajte još 100 ml.
  5. Ponovo pokrijte i kuhajte dodatnih 10 minuta dok riža ne omekša i upije svu vodu.
  6. Umiješajte polovicu parmezana.

Bilješke

  • Ako primijetite da je riža već gotova ili da ima previše tekućine, prilagodite vrijeme pečenja prema potrebi.
  • Osim graška i šparoga, možete eksperimentirati s drugim povrćem prema vlastitom ukusu. Cherry rajčice ili šampinjoni su odličan dodatak koji može obogatiti okus jela.
  • Dodavanje preostalog parmezana na vrh prije posluživanja dodatno će pojačati okuse. Također možete dodati svježe nasjeckani peršin ili malo maslinovog ulja za dodatni sloj okusa.

Zaključak

Rižoto s šparogama i pancetom donosi ukusan spoj okusa. Panceta, luk, i češnjak zajedno s rižom peku se u pećnici, a zatim se dodaju grašak i šparoge. Kombinacija je jedinstvena i bogata okusima.   Jedini nedostatak je relativno visoka cijena šparoga. Riža postaje kremasta i ukusna, a dodatak parmezana na kraju prekrasno sjedinjuje okuse.  


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

50 minuta

Jednostavno

Rižoto od teletine

Pripremite rižoto od teletine koristeći svježe sastojke poput cherry rajčica, špinata i ribanog parmezana. Zdrav recept za savršen obrok kod kuće.

45 minuta

Jednostavno

Rižoto od kozica na bijelo

Uživajte u savršenom spoju morskog okusa u ovom sočnom rižotu s kozicama na bijelo. Kremasta riža sa začinima sjedinjuje se s kozicama.

35 minuta

Jednostavno

Rižoto s piletinom i tikvicama

Ovaj recept donosi ukusan rižoto s piletinom i tikvicama. Piletina se prži do zlatno smeđe boje, a rižoto se priprema s vinom, lukom, i češnjakom.