Teletina u pećnici s krumpirom

Teletina u pećnici s krumpirom je savršen ručak za cijelu obitelj. Priprema teletine zvuči zaštrašujuće, ali uz ovaj recept ne mora biti tako. Dobar tek!

90 minuta

Srednje

Teletina u pećnici s krumpirom

Kombinacija koja će vas oduševiti. Super ideja za ručak iz posude za pečenje. Treba malo duže da se napravi, ali ne morate kuhati ništa sljedeći dan. Sigurno ćete uživati!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

30 minuta

Vrijeme kuhanja

60 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 600 g telećeg buta
  • 1 kg krumpira
  • 3 žlice bijelog vina
  • 2 grančice ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 g ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 žlice
  • Sol i crni papar po ukusu


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Za pripremu pečene teletine s krumpirima počnite s krumpirima. Nakon što ih operete i dobro osušite, ogulite ih i zatim narežite na kockice od otprilike centimetar; najvažnije je da su svi komadi iste debljine. Stavite ih u zdjelu i dodajte ulje, sol i papar te oguljeni češnjak.
  2. Dodajte narezanu grančicu ružmarina i sve dobro promiješajte, zatim prenesite u posudu za pečenje namazanu uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 20 minuta.
  3. U međuvremenu, pripremite teletinu. Prvo uklonite bijelo tkivo koje bi moglo postati tvrdo tijekom pečenja. Sada možete zavezati meso kuhinjskom špagom.
  4. Stavite meso unutra i zategnite konopac dok teletina nije potpuno omotana, pritom ostavljajući oko centimetar prostora između svakog čvora.
  5. Na kraju, okrenite meso na drugu stranu, držeći krajeve mirno, i sve zajedno zavežite jednim dvostrukim čvorom s druge strane.
  6. Provucite drugu grančicu ružmarina ispod čvorova, a zatim posolite i popaprite dasku za rezanje. Stavite komad mesa na nju i okrećite ga, tako da začinite cijeli komad mesa jednoliko.
  7. Zagrijte ulje u tavi i dodajte meso, ostavite ga da se zapeče sa svih strana na srednje jakoj vatri. Svake minute ga okrećite pomoću hvataljki ili drvenih žlica kako biste osigurali da meso lijepo porumeni sa svih strana.
  8. Kada su sve strane mesa lijepo zapečene, prelijte ga bijelim vinom i pustite da ispari nekoliko trenutaka, zatim ugasite štednjak i maknite tavu. Stavite meso na sredinu posude za pečenje, ostavljajući prostor među krumpirima.
  9. Posipajte meso preostalim umakom iz tave. Nastavite peći na 200°C dok meso ne bude gotovo, otprilike 35 minuta. Nakon što je gotovo, pričekajte nekoliko minuta, te narežite meso i uživajte.

Bilješke

  • Kada okrećete meso, zapamtite da ne koristite oštar pribor, jer bi sokovi mogli iscuriti i učiniti meso tvrdim.
  • Meso bi trebalo biti na sobnoj temperaturi nekoliko sati prije pečenja, jer se u protivnom neće ravnomjerno ispeći.

Zaključak

Ova kombinacija teletine i krumpira u pećnici će vas oduševiti izvrsnim okusima. Krumpiri i meso prvo se pripremaju u tavi, te se na kraju sve zajedno peče u posudi za pečenje. Iako traje malo duže da se napravi, svaki trenutak uložen u pripremu ovog jela vrijedi. Jelo je količinski dosta veće, pa se ne morate brinuti o kuhanju za sutrašnji dan.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima