Tjestenina s tikvicama bez vrhnja

Uživajte u laganoj i finoj tjestenini s tikvicama bez vrhnja! Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju sočnih tikvica, začina i svježe kuhane tjestenine.

35 minuta

Jednostavno

Tjestenina s tikvicama bez vrhnja

Ako volite tikvice, onda je ova tjestenina pun pogodak za vas. Tikvice se brzo pripremaju, a zatim se miješaju sa al dente kuhanim špagetama, stvarajući jednostavno jelo prepuno okusa. Volim ga poslužiti sa dodatnim sirom i bosiljkom za dodatnu aromu.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

25 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 1 četvrtina suncokretovog ulja
  • 6 srednjih zelenih tikvica
  • 100 grama špageta
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 2 listića bosiljka, natrgana na male komade
  • 2 žlice maslaca
  • 6 žlica ribanog sira po želji


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Stavite suncokretovo ulje u duboki fryer i zagrijte ga na 175 stupnjeva. Tikvice narežite na tanke kolutiće.
  2. Dodajte nekoliko kolutova tikvica u vruće ulje i pržite dok lagano ne porumene, 4 do 5 minuta. Premjestite ih u jedan sloj na papirnate ručnike da se ocijedi, pa ponovite postupak s preostalim tikvicama. Ostavite tikvice da se ohlade na sobnoj temperaturi.
  3. Stavite veliki lonac lagano posoljene vode da proključa. Kuhajte špagete u ključaloj vodi 9-10 minuta, povremeno miješajući.
  4. Dok kuhate špagete, na tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte tikvice i sol, pa pecite. Povremeno promješajte, dok ne počnu puštati sok, 3 do 5 minuta. Dodajte nekoliko žlica vode od tjestenine tikvicama, ali nemojte pretjerivati. Razbijte tikvice na male komade rubom žlice ili lopatice. Smanjite vatru na nisku i ubacite bosiljak i maslac; miješajte dok maslac ne otopi.
  5. Prenesite špagete izravno u umak i miješajte dok se ne oblože. Dodajte ribani sir. Dodajte još malo vode od tjestenine i prilagodite sol prema potrebi.
  6. Poslužite s još dodatnim sirom i svježim bosiljkom.

Bilješke

  • Pazite da ne pretrpate fryer s previše tikvica odjednom. Pržite ih u manjim serijama kako biste osigurali ravnomjerno pečenje i lijepu zlatno smeđu boju.
  • Kuhajte špagete al dente kako biste postigli savršenu teksturu. Uzmite ih iz vode malo prije nego što budu potpuno kuhane jer će se nastaviti kuhati dok se miješaju s umakom.

Zaključak

Tjestenina s tikvicama je odlična opcija za ljubitelje tikvica. Brzo se priprema - tikvice se prže, a zatim se miješaju s kuhanim špagetama. Poslužuje se s maslacem, sirom i svježim bosiljkom za dodatni okus. Kuhajte špagete "al dente" kako biste postigli savršenu teksturu.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

60 minuta

Jednostavno

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima je spoj tradicionalnih okusa s modernim twistom. Sastoji se od svježih začina, povrća, jaja i cheddar sira.

20 minuta

Jednostavno

Kuhana tjestenina sa svježim sirom

Ukusna kuhana tjestenina sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, slaninom i svježim povrćem! Brza priprema, puno okusa - Savršena večera za vas!

30 minuta

Jednostavno

Zapečena tjestenina sa sirom i vrhnjem za kuhanje

Uživajte u ukusnom jelu zapečene tjestenine sa sirom i vrhnjem za kuhanje. Kuhajte tjesteninu al dente i pecite u pećnici dok ne dobije zlatnu boju.