Tjestenina sa šampinjonima

Tjestenina sa šampinjonima je brzi obrok koji možete pripremiti za manje od 30 minuta. Savršena kombinacija šampinjona i parmezana - Neodoljivo!

35 minuta

Jednostavno

Tjestenina sa šampinjonima

Ako ste ljubitelj gljiva, tjestenina sa šampinjonima oduševit će vas svojom jednostavnošću i izuzetno bogatim okusom.

U ovom receptu nećemo koristiti vrhnje za kuhanje, nego nešto drukčiju kombinaciju maslaca, vina, temeljca i začina.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

25 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 500 g tjestenine po vašem izboru
  • 100 g maslaca
  • 1 kg šampinjona, narezanih
  • 5 češnjeva češnjaka, tanko narezanih
  • 200 ml suhog bijelog vina
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • 2-3 velike grančice svježeg ružmarina
  • 1 žličica mljevene ljute papričice, po ukusu
  • 150 g svježe naribanog parmezana


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Skuhajte tjesteninu al dente u velikom loncu te je posolite. Odvojite 200 ml vode od tjestenine i stavite na stranu te ocijedite tjesteninu.
  2. U međuvremenu, dok se tjestenina kuha, rastopite 30 g maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i povremeno mješajte 3 minute dok ne postanu lagano smeđe i mekane. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu.
  3. Dodajte preostali maslac, vino, temeljac, ružmarin, ljutu papričicu te začinite soli i paprom po želji pa sve dobro promiješajte. Nastavite kuhati dok se umak ne počne pirjati. Zatim kuhajte još 5 minuta ili dok se voda ne smanji za otprilike pola.
  4. Kada su tjestenina i umak spremni, umak prelijte preko tjestenine u loncu. Dodajte parmezan i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još soli i papra. Ako želite više umaka, umiješajte 200 ml vode od tjestenine što ste ostavili sa strane.
  5. Poslužite sa preostalim parmezanom i uživajte!

Bilješke

  • Maslac možete djelomično zamijeniti s maslinovim uljem za lakšu verziju ovog jela.
  • Ako nemate svježi ružmarin, sušeni ružmarin je prihvatljiva zamjena, ali ga koristite umjereno kako ne bi prevladao ostale okuse.
  • Kako biste osigurali da tjestenina ostane al dente, važno je pratiti upute za kuhanje na pakiranju i ne prekuhavati je.

Zaključak

Tjestenina sa šampinjonima počinje kuhanjem tjestenine prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, pripremite umak tako što ćete na srednje jakoj vatri pržiti gljive u maslacu dok ne postanu mekane i zlatne.

Dodajte češnjak, a zatim i preostale sastojke za umak te kuhajte. Kada je umak gotov, pomješajte ga s tjesteninom, dodajte parmezan te dobro izmiješajte. Ako je potrebno, prilagodite gustoću umaka dodavanjem malo vode od tjestenine.

Poslužite toplo s parmezanom i uživajte!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

60 minuta

Jednostavno

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima je spoj tradicionalnih okusa s modernim twistom. Sastoji se od svježih začina, povrća, jaja i cheddar sira.

20 minuta

Jednostavno

Kuhana tjestenina sa svježim sirom

Ukusna kuhana tjestenina sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, slaninom i svježim povrćem! Brza priprema, puno okusa - Savršena večera za vas!

35 minuta

Jednostavno

Tjestenina s tikvicama bez vrhnja

Uživajte u laganoj i finoj tjestenini s tikvicama bez vrhnja! Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju sočnih tikvica, začina i svježe kuhane tjestenine.