Tuna s tjesteninom

Tuna s tjesteninom je jednostavno jelo od samo nekoliko sastojaka - Idealno ako želite unijeti proteine i zdrave masti. Lagano, zdravo, brzo i fino!

25 minuta

Jednostavno

Tuna s tjesteninom

Opće je poznato da je riba jedna od najzdravijih namirnica za jelo sa svojim visokim udjelom proteina, zdravih masti i omega 3 masnih kiselina koje su ključne za normalno funkcioniranje mozga, srca i krvnih žila.

Tuna s tjesteninom je klasično jelo koje možete pripremiti u trenu - to je obrok koji je ujedno zdrav, ukusan i ne zahtjeva velike pripreme. Idealno za večeru!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

15 minuta

Vrijeme kuhanja

10 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 500 grama tjestenine po želji
  • 1.5 litra vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica soli
  • pola čajne žličice papra
  • 200 grama smrznutog graška
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 konzerve tune, dobro ocijeđene


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. U velikoj posudi prokuhajte vodu sa malo soli. Dodajte tjesteninu i kuhajte desetak minuta ili dok se ne skuha. Dvije minute prije kraja dodajte smrznuti grašak. Sačuvajte malo vode od tjestenine te ocijedite tjesteninu i grašak.
  2. U drugoj posudi (dovoljno velikoj da možete dodati tjesteninu i grašak kasnije) na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, češnjak i pirjajte 2 minute.
  3. Smanjite vatru te dodajte sok od limuna. Kuhajte 5 minuta i maknite s vatre.
  4. Dodajte tunu, tjesteninu, grašak i vodu od tjestenine u lonac te promiješajte sve sastojke.
  5. Dodajte parmezan po želji i poslužite!

Bilješke

  • Ako volite više povrća slobodno dodajte više graška i prilagodite količinu začina.
  • Ja osobno volim staviti i 3 češnja češnjaka za malo jači ukus.

Zaključak

Za pripremu tune s tjesteninom, stavite vodu na vatru i dodajte sol i ulje. Kada voda zakipi, ubacite tjesteninu. Pri kraju kuhanja dodajte grašak. U međuvremenu, u tavi na laganoj vatri zagrijte ulje, dodajte češnjak, limunovu koricu i sok. Kada je tjestenina gotova, ocijedite je, dodajte u tavu s tunom i promiješajte. Poslužite s dodatkom parmezana.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

50 minuta

Jednostavno

Oslić na bakalar

Oslić na bakalar je odlična alternativa klasičnom bakalaru, a okusom je zapravo nevjerojatno slično jelo. Dobar tek uz alternativni bakalar!

45 minuta

Jednostavno

Smrznuti oslić s krumpirom

Smrznuti oslić s krumpirom je savršena i zdrava večera za sve ljubitelje ribe. Nema filetiranja ribe pa je ovaj recept idealan za brze tjedne večere.