Zapečena piletina s krumpirom i vrhnjem

Uživajte u našem receptu za zapečenu piletinu s krumpirom i vrhnjem. Naše omiljeno jelo od mesa u kombinaciji s krumpirom, vrhnjem i sirom.

50 minuta

Jednostavno

Zapečena piletina s krumpirom i vrhnjem

Sigurno vam se kao i meni dogodilo da imate viška piletine i krumpira i ne znate što bi s time. Ovaj recept je savršen za takve situacije jer se može maksimalno prilagoditi. Ako nemate cijelo pečeno pile, slobodno stavite što imate i prilagodite količinu ostalih sastojaka. Narezane trakice pečenog pilećeg mesa slože se sloj po sloj s tanko narezanim krumpirom, te se preliju kiselim vrhnjem i ribanim sirom.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

10 minuta

Vrijeme kuhanja

40 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 1 pečeno pile sa roštilja, otkošteno i narezano na trakice
  • 5 krumpira, srednje veličine, oguljeni i tanko narezani
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 1/4 šalice ribanog sira


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Djelomično skuhajte krumpire dok nisu potpuno gotovi.
  2. Složite krumpire u vatrostalnu posudu za pečenje i prekrijte slojem piletine.
  3. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite svu piletinu i krumpire.
  4. Prelijte kiselo vrhnje preko piletine i krumpira.
  5. Posipajte ribanim sirom.
  6. Pecite na 180°C 30 minuta ili dok sir ne dobije lijepu smeđu boju na vrhu.

Bilješke

  • Možete prilagoditi količinu kremastih sastojaka prema vlastitom ukusu.
  • Ovo jelo također odlično ide s batatom ili tikvicama.
  • Volim poslužiti ovo jelo uz topao, hrskav kruh i salatu.

Zaključak

Zapečena piletina s krumpirom i vrhnjem nudi ukusno i sočno jelo koje je jednostavno za pripremu. Djelomično kuhani krumpiri i pečena piletina slože se u vatrostalnu posudu, preliveni kiselim vrhnjem i posuti ribanim sirom. Rezultat je ukusna kombinacija tekstura i okusa koja će vas oduševiti. Osim toga, ovaj recept možete prilagoditi svojem ukusu, dodajući više ili manje kremastih sastojaka. Također, možete poslužiti s dodatcima poput batata ili tikvica za dodatnu raznolikost. Završite ga toplim, hrskavim kruhom i svježom salatom za savršen obrok.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

30 minuta

Jednostavno

Piletina u pivskom tijestu

Piletina u pivskom tijestu se pravi od smjese suhih sastojaka pomješanih s pivom, te hrskave pečene piletine. Savršeno za brzu i ukusnu večeru.

75 minuta

Jednostavno

Sočna pečena piletina iz pećnice

Ispeći pile možda izgleda kao težak zadatak, ali je lakše nego što se čini! Ja osobno obožavam ovo jelo praviti za nedjeljni ručak. Dobar tek!

60 minuta

Jednostavno

Piletina u umaku s tjesteninom

Piletina u kremastom umaku sa tjesteninom je savršeno jelo za večeru koja će zadovoljiti sva nepca. Jednostavno pripremljeno, bogato okusima.