Zapečena tjestenina sa sirom i jajima

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima je spoj tradicionalnih okusa s modernim twistom. Sastoji se od svježih začina, povrća, jaja i cheddar sira.

60 minuta

Jednostavno

Zapečena tjestenina sa sirom i jajima

Ako ste ljubitelj zapečenog sira, nećete pogriješiti s ovom tjesteninom. Ako nemate Cheddar slobodno koristite bilo koji drugi sir koji imate pri ruci. Dobar tek!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrijeme pripreme

20 minuta

Vrijeme kuhanja

40 minuta

Sastojci

Kliknite na sastojak kako biste ga prekrižili

  • 500 g tjestenine
  • 500 g jogurta
  • 3 žlice bijelog vinskog octa
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 3 žlice svježeg bosiljka, origana i peršina, sitno sjeckanog
  • papar i sol po ukusu
  • 250 g tikvica, naribanih
  • 250 g mrkve, naribane
  • 125 ml mladog luka, sitno sjeckanog
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 3 rajčice narezane na kockice
  • 500 g Cheddar sira, naribanog
  • 8 jaja
  • 50 g Parmezan sira, naribanog


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Postupak

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ostavite sa strane.
  2. Pomiješajte 125 ml jogurta, ocat, češnjak, bosiljak, origano, peršin, papar i sol. Pomiješajte s vrućom tjesteninom.
  3. Dodajte tikvice, mrkvu, luk, papriku i rajčice. Promiješajte dok se ne sjedini i prenesite u veliku posudu za pečenje. Posipajte s Cheddar sirom.
  4. Istucite jaja dok ne postanu lagana i pjenasta. Promješajte s preostalih 375 ml jogurta. Prelijte preko smjese s tjesteninom. Posipajte s Parmezanom.
  5. Pecite na 180°C otprilike 40 minuta ili dok smjesa ne bude čvrsta i zlatno smeđa.

Bilješke

  • Ako nemate Cheddar, slobodno koristite bilo koji drugi sir koji vam je pri ruci.
  • Izbor povrća koja idu uz ovo jelo je stvarno velik pa slobodno eksperimentirajte, nećete pogriješiti.

Zaključak

Priprema počinje kuhanjem tjestenine prema uputama na pakiranju, dok se istovremeno u velikoj zdjeli priprema smjesa jogurta, bijelog vinskog octa i svježih začina koji će obogatiti okuse.

Nakon što se tjestenina skuha, miješa se s umakom i svježim povrćem te preljeva u posudu za pečenje. Jelo se peće u pećnici dok ne dobije prekrasnu zlatno smeđu boju. Dobar tek uz zapečenu tjesteninu sa sirom i jajima!


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sviđa vam se recept? Podijelite ga s bližnjima!

Uživajte u sličnim receptima

20 minuta

Jednostavno

Kuhana tjestenina sa svježim sirom

Ukusna kuhana tjestenina sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, slaninom i svježim povrćem! Brza priprema, puno okusa - Savršena večera za vas!

35 minuta

Jednostavno

Tjestenina s tikvicama bez vrhnja

Uživajte u laganoj i finoj tjestenini s tikvicama bez vrhnja! Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju sočnih tikvica, začina i svježe kuhane tjestenine.

30 minuta

Jednostavno

Zapečena tjestenina sa sirom i vrhnjem za kuhanje

Uživajte u ukusnom jelu zapečene tjestenine sa sirom i vrhnjem za kuhanje. Kuhajte tjesteninu al dente i pecite u pećnici dok ne dobije zlatnu boju.